Med lastbilen som levevej

9788789792996er i handel
Med lastbilen som levevej er skrevet af den tidligere eksportchauffør Erik Nielsen, som beskriver sin tid på landevejene i Europa, med et par afstikkere til Afrika og Mellemøsten i 1970´erne og 80´erne.
Vi hører om arbejdsvilkårene for eksportchauffører på den tid i et Europa, der var delt skarpt op i øst og vest med megen bureaukrati og kontrol ved grænserne. Det var hårdt arbejde at køre de lange, trivielle ture og kunne være farligt, dels i trafikken, dels hvis man blev involveret i menneskesmugling eller kom i kløerne på den italienske mafia. Men vi hører også om sammenhold mellem chaufførerne, fester, skæg og ballade.Besværlige, sjove og groteske situationer bliver beskrevet med et glimt i øjet.

Erik Nielsen fik sin ilddåb som eksportchauffør, da han skulle køre oksekød til Libyen og måtte vente to dage på at komme ind i Tripoli, fordi det var Gadaffis fødselsdag. Lastbilens kølemaskine var gået i stykker, og kødet var blevet grønt, da det kom frem, men det så man stort på dernede. Da kødet skulle losses, blev de halve kalvekroppe blot smidt på gulvet i kølehuset, og da man ikke kunne nå højere op, brugte man de allerede aflæssede kroppe som trapper!
Denne udgave af Erik Nielsens bog, indeholder mange af hans originale billeder, som ikke kom med i den første udgave.

”Med lastbilen som levevej” giver et godt indblik i en eksportchaufførs hverdag i 70´erne og 80´erne med ture til Østeuropa, Mellemøsten og Nordafrika.
Erik Nielsen var en af de første lastbilchauffører som skrev og fik udgivet sine beretninger, via denne bog.

Info
Bogen udkommer den 20. oktober
Leveres i hardcover til 298,- ex forsendelse. Den kan bestilles hos din lokale boghandler, eller direkte på forlagets hjemmeside www.veterania.dk (telefon 29908890)

Sideantal: 164 – rigt illustreret
ISBN: 978-87-89792-99-6
Forlag: Veterania

Andre filer: