Kejserens grønne klæder

9788789792699Skal vi have dårlig samvittighed over at flyve til Mallorca, drikke vin fra Chile og køre rundt i vores biler, eller skal vi radikalt ændre vores levevis og acceptere begrænsninger i vores frihed. Skal vi lade den tunge ende vende nedad, og lade mennesker i U-landene sulte. Det er kun få at de spørgsmål, der bliver belyst i denne bog.

Villum Christensen, MF Liberal Alliance,
Klima- og energiordfører siger:
Bogen er enestående fordi den på en meget elegant måde sætter diskussionen om den såkaldte ”nødvendige” grønne omstilling ind i et historisk lys og formår at udfordre de politiske dogmer ud fra rigtig mange perspektiver. Især den idehistoriske vinkel giver bogen sit helt eget momentum og særlige dybde i argumentationen.Det er sådanne bøger demokratiet har brug for, når tvivlen udviskes af frygt for at fremstå som benægter af en dogmatisk sandhed. Historien har vist os, at hvis der ikke gives plads til reel argumentation pro et contra, så går det galt.

I betragtning af de enorme investeringer, der reelt hviler på ryggen af klimadebatten, så er der også rigtig god grund til at stoppe op og lade sig inspirere af almindelig sund fornuft. I folketinget ser vi et evident kapløb mellem visse partier, om at fremstå mest grøn, mest ambitiøs, som det udtrykkes. Og selv om absurditeterne og dilemmaerne står i kø, når konsekvenserne skal opregnes i en lille åben økonomi, så fortsætter intensiteten ufortrødent.

Det kan som en læmminge-effekt medføre uhyggelige fejldisponeringer, når regnebrættet en dag skal gøres op. Og tænk hvis opvarmningen udebliver de næste 5-10 år og det politiske mainstream får travlt med at omdefinere verdens reelle problemer, så bliver der brug for mere end en håndvask, så at sige.

Info:
Bogen udkommer den 22. maj på Forlaget Veterania, og kan bestilles hos din lokale boghandel, eller direkte ved forlaget.

Sideantal: 92
ISBN: 978-87-89792-69-9
Forlag: Veterania
Type: Hardcover / Indbundet
Udsalgspris: 225,-

Andre filer: